Bloggen over het hardlopen, hoe doe je het niet?

Het blijven bloggen over je hobby is een dingetje wat mij al een aantal maanden achtervolgt. Het hardlopen en de discipline te behouden is mij aan het begin van het jaar niet makkelijk afgegaan. Ik was immers vorig jaar aan het trainen voor een halve marathon totdat ik zo rond de 26 kilometer last kreeg van een zweepslag in mijn rechter kuit. Dit resulteerde in een lange herstel periode en had ik daardoor weinig tot geen zin om meer te schrijven over mijn hardloopavonturen. 

Hoe begin ik met bloggen en wat heb ik nodig?

Niet heel veel. Je moet beschikken over een laptop. Dit kan zijn een Windows laptop of een Macbook van Apple. Dit is voor het schrijven van een blog niet heel erg relevant. Wat wel relevant is bij het kiezen van een laptop, dat je kijkt naar wat voor toetsenbord je laptop heeft. Ik heb een lange tijd gewerkt met een Macbook uit 2015. Na een jaar of vijf besloot ik een gloednieuwe laptop te kopen. Deze Macbook met M1 Pro processor, beschikte ook over een nieuw ontwikkeld toetsenbord. Hier heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Dit toetsenbord gaat als een trein en het formaat van de 14 inch laptop is ook prima om alles te kunnen aflezen.

Blijf je doel voor ogen houden!

Als je aan het bloggen slaat, zorg er dan wel voor dat je uiteindelijk je doel wel voor ogen blijft houden. Het is namelijk zonde om na een aantal maanden geblogd te hebben uiteindelijk te stoppen met het bloggen. Uiteindelijk moet je sowieso altijd doen wat je wilt doen. Als ik terug kijk naar mijn periode van bloggen, ben ik ook vaak tussentijds gestopt en daarna weer doorgegaan. Achteraf gezien is dat zonde want, ik blog niet omdat er 200 mensen per maand mijn blog doorlezen maar om uiteindelijk van mij af te schrijven. Mensen eventueel te inspireren om ook te gaan bewegen en gezond te gaan eten. Dat is namelijk een gevolg van het schrijven van een blog. Ik houdt mijzelf in vorm, (hopelijk) inspireer ik anderen en ik ben bezig met wat ik leuk vindt.

Goede teksten en (eventueel) foto’s!

Mocht je denken aan het schrijven van een blog dan is het ook fijn om een aantal goede foto’s te hebben van het hardlopen. Foto’s van jezelf of je kan vragen of een hardloop maatje foto’s van je wilt maken tijdens het hardlopen. Zo kan je ook tijdens het maken van je blog je tekst opvullen met hier en daar een foto. Zo komt de opmaak ook ten goede en zal je uiteindelijk ook beter scoren als het gaat om SEO (Search Engine Optimization). Hiermee worden je blogs beter gevonden en trek je een groter publiek aan.

Blijven doorgaan met schrijven

Het is dus voor mijzelf ook een kunst om door te blijven gaan met schrijven. Maar ik denk dat de strekking van het bloggen moet zijn, dat je niet je je niet verplicht moet voelen om te gaan schrijven. Misschien heb je wat aan bovenstaande tips, laat vooral even een berichtje achter onderaan deze blog! Mocht je tussentijds vragen hebben over hardlopen en sporten stuur dan gerust een berichtje via de contact pagina!

Vind je dit ook tof?

0 Geen commentaar

    Laat een bericht achter!